مددجوی گرامی بسیار خرسندیم که با شکست کرونا و حال عمومی مساعد میتوانید به زندگی طبیعی باز گردید، اما همچنان رعایت برخی موارد جهت پیشگیری از ابتلای اطرافیان و بازگشت توان جسمی شما لازم است:
- داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنیدو تا کامل شدن دوره درمان آن را قطع نکنید.
- داروها با غذای پرچرب، گوشت گاو، گوشت گوسفند، ماهی تن، میگو، خرچنگ، نخودفرنگی و لوبیا به منظور جلوگیری از کاهش جذب دارو مصرف نشود.
- از توصیه کردن داروه های خود به دیگران بپرهیزید. در صورتی که سرفه شما بدتر شد، مجدد تب کردید یا تنگی نفس شما تشدید شد بلافاصله به مرکز درمانی مراجعه کنید.
- فعالیت خارج از منزل را تا کامل شدن دوره درمان حذف کنید.
- در یک اتاق متفاوت با افراد دیگر بمانید. اتاق مورد نظر باید یک پنجره باز و یک درب باز داشته باشدتا تهویه هوا به درستی انجام شود.
- در صورت امکان از یک حمام و دستشویی جداگانه استفاده کنید.
- هنگام سرفه و عطسه دستمال جلوی دهنتان بگیرید.
- بعد از سرفه و عطسه دستتان را حراقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- در صورت برخورد با دیگران با یک ماسک صورتتان را بپوشانید.
- دست ها ار مرتب با آب و صابون بشویید و یا با محلول ضدعفونی، دست خود را ضدعفونی کنید.
- از دستمال کاغذی به جای حوله برای خشک کردن ها استفاده کنید و اگر از حوله پارچه ای استفاده میکنید به محض خیس شدن آن را تعویض کنید و جدا از سایر لباس ها بشویید.
- تعداد دفعات خروج از اتاق را به حداقل برسانید و فقط برای موارد ضروری از اتاق خارج شوید.
- ظرف غذا و قاشق و چنگال و ملحفه شما باید از بقیه مجزا باشد.
- به صورت مداوم دستگیره درب اتاقها و سرویسهای بهداشتی را ضدعفونی کنید.
- تعدادکسانی که از شما مراقبت میکنند باید محدود باشد. ترجیحا فقط با یک نفر که در سلامت کامل است وبیماری زمینه ای ( که خطر ابتلای وی را به بیماری کرونا بیشتر میکند مانند: دیابت، مشکلات قلبی و …) ندارد در یک منزل بمانید.
- کسی اجازه عیادت از شما را ندارد تا زمانی که کاملا بهبود یابید و هیچ علامتی نداشته باشید (این روند طی 14 تا 21 روز طول میکشد).
- محل هایی از اتاق که شما با آنها در تماس هستید باید به طور مکرر شسته و ضدعفونی شود. ابتدا با شوینده های معمولی سطح را بشویید و سپس با ضدعفونی کننده ضد عفونی کنید (روش تهیه: یک لیوان وایتکس را یا 9 لیوان آب مخلوط کنید).
دستورات غذایی:
- نان ترجیحا سبوس دار، غلات، انواع جوانه ها، انواع مختلف میوه ها، انواع سبزی ها با رنگهای متفاوت به ویژه کلم، گوشت ترجیحا مرغ و ماهی، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، قارچ، لبنیات کم چرب.
- مصرف منظم صبحانه کامل در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
- دریافت مکملهای توصیه شده از قبیل ویتامین D، B6، همچون تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها.
- صرف غذا به صورت کاملا پخته باشد. به خصوص در مورد گوشتها، مرغ، ماکیان، ماهیها و تخم مرغ
- در تهیه سوپ میتوان از منبع پیش ساز ویتامین A (هویج، گوجه فرنگی، کدو حلوایی) و همچنین از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز و نیز از سبزیجاتی همچون برکلی و پیاز به علت داشتن ترکیبات گوگردی و جوانهها به دلیل داشتن انواع ویتامینهای B و همچنین از تکه های سینه مرغ استفاده نمود.
- مصرف میان وعده و مایعات گرم فراوان نظیر آب جوشیده و چای کم رنگ، مصرف سوپ به منظور دریافت سبزیجات و غلات.
- از مصرف زیاد فست فودها، گوشتهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و انواع شیرینی جات اجتناب کنید.
- بیمارانی که به علت بیماری زمینهای مانند دیابت یا فشارخون از رژیم خاصی تبعیت میکنند در صورت ابتلا به کرونا الزام است پرهیزهای رژیم غذایی خاص بیماری خود را ادامه دهند.
- توجه داشته باشید که خوردن الکل تاثیری در پیشگیری یا درمان کووید-19 ندارد! و مقاومت بدن شما را در برابر ویروس کم میکند.