از پایگاه خبری ساینسدیلی، تا چندی پیش تصور میشد که سلولهای ایمنی سیستم عصبی کاملا غیرفعال هستند، تا زمانی که بیماری یا آسیبی به وجود آید. مطالعات جدید نشان میدهد سلولهای ایمنی هرگز غیرفعال نیستند. این سلولها در هر لحظه کنترل رگهای خونی و جریان خون را به عهده دارند.
بر اساس این مطالعات، تقریبا تمام افراد مبتلا به دیابت نوع یک و ۶۰ درصد از مبتلایان به دیابت نوع دو، طی بیست سال پس از تشخیص، به نوعی از بیماریهای چشمی مرتبط با دیابت مبتلا میشوند.
این مطالعه نوعی جدید از سلول ایمنی را شناسایی کرده که میکروگلیا نام دارد و با عروق خونی و سلولهای عصبی شبکیه در تماس است و میتواند جریان خون را به گونهای کنترل کند که نیاز سلولهای عصبی فراهم شود.
محققان در ادامه سیگنال شیمیایی را شناسایی کردند که سلولهای ایمنی توسط آن با رگهای خونی ارتباط برقرار میکنند و دریافتند تنظیم رگهای خونی در مبتلایان به دیابت کاملا غیرطبیعی است.
ادامه مطالعات نشان داد در مراحل اولیه ابتلا به دیابت و قبل از ایجاد هرگونه تغییر قابل مشاهده در چشم، عروق خونی بسیار باریکتر از حالت طبیعی میشوند و بر نحوه تغذیه سلولهای عصبی شبکیه تاثیر میگذارند. سلولهای ایمنی شبکیه در این ناهنجاری نقش دارند و میتوانند هدف درمانی جدیدی برای جلوگیری از نابینایی ناشی از دیابت باشند.
نتایج این مطالعه در نشریه PNAS منتشر شده است