اما با توجه به زندگی پر تنش امروزی ما و استرس های فراوان که و همچنین با توجه آلودگی های فراوان در محیط اطرافمان به خصوص آلودگی هوا و همچنین تغذیه ناسالم، ابتلا به بیماری های مختلف دور از ذهن نیست و هر کدام از این عوامل و عوامل بسیاری دیگری که ذکر نشده اند، می توانند عاملی برای ابتلا به بیماری هایی چون، بیماری های قلبی ، آسم ، دیابت ، سردرد ، افسردگی … و غیره باشند.
پس برای آگاهی از سلامت بدن و پیشگیری از بیماری ها معاینه یا چکاپ کامل بدن برای هر فردی به خصوص افراد مسن امری ضروری است. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد این آزمایش سخن بگوییم:
آزمایش های چکاپ کامل بدن
آزمایش چکاپ شامل آزمایشاتی مختلفی می باشد که هر فرد باید به صورت دوره ای و منظم، چند بار در سال یا حداقل به صورت سالانه انجام دهد. از فواید انجام چکاپ کامل بدن می توان به تشخیص به موقع و سریع بیماری ها، آگاهی از میزان حدودی مواد معدنی، ویتامین ها و غیره و پیشگیری در صورت احتمال بیماری در آینده می باشد.
چکاپ کامل بدن ، یک پکیج کامل برای بررسی جامع سلامتی کل بدن از جمله قلب ، کلیه ، کبد ، ریه ، می باشد. چکاپ کامل می تواند روشن کننده آلارم و هشدار وجود ناهنجاری در بدن است و در صورت انجام این آزمایش ، این هشدار می تواند فرد را از وجود ناهنجاری های درون بدنش آگاه سازد و سریعتر و راحت تر با بیماری مقابله نماید.این بیماری ها می توانند بیماری های خطرناکی همچون بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های تنفسی ، سرطان ، دیابت ، فشار خون ، بیماری های گوارشی و غیره باشند.
نکته حائز اهمیت در مورد آزمایش چکاپ کامل بدن این است فرد نتایج چکاپ قبلی خود را نگهداری نماید زیرا در بسیاری از موارد مقایسه نتایج آزمایش های جدید با نتایج آزمایش های قبلی کمک شایانی به تشخیص بیماریها توسط پزشکان میکند؛ لذا نگهداری و همراه داشتن نتایج آزمایشهای قبلی هنگام مراجعه به پزشک یک امر ضروری است. همچنین نتایج آزمایش های شما می تواند جهت اهدای خون و آزمایشهای دورهای بعدی نیاز باشد.
برای انجام برخی از تست های چکاپ کامل مانند آزمایش خون نیاز است که فرد 8 تا 10 ساعت ناشتا باشد، اما توجه داشته باشید که خوردن آب قبل از آزمایش منعی ندارد و اشکالی در نتیجه آزمایشها ایجاد نمیکند. اما مصرف برخی داروها میتواند در نتایج آزمایشها تداخل ایجاد کند؛ بنابراین اگر فردی داروی خاصی را مصرف میکند زمان مراجعه به آزمایشگاه حتماً باید این نکته را به مسئولان آزمایشگاهی اطلاع دهد.
2-تست بارداری و بیبی چک
به طور کلی برای اطمینان از بارداری فرد دو نوع تست وجود دارد .تست ادرار یا همان بیبی چک که قابل تهیه از داروخانه ها می باشد و تست خون که با مراجعه به آزمایشگاه و بیمارستان می توان آن را انجام داد. نتایج بدست آمده از هر دو تست بر اساس مقدار گنادوتروپین جفتی انسانی یا همان hCG که یکی از هورمون های بارداری است، می باشد.
استفاده از این بیبی چک کار ساده ای است و تنها کافی است که دستور العمل مربوط به آن را مطالعه نمایید. به صورت کلی نیاز است که نوار و محل مشخص شده دستگاه در حدود 5 دقیقه در ادرار قرار گیرد. دستگاه صفحه ای دارد که نتیجه تست را نمایش می دهد. این صفحه زیر دو حرف لاتین C و T می باشد. اگر تنها یک خط روی تست نمایان شود نشان دهنده عدم بارداری فرد است و اگر دو خط بر روی دستگاه ظاهر شود، نشان دهنده بارداری است. فرد همچنین می تواند برای اطمینان خاطر ، به همراه تست بیبی چک ، تست خون بارداری بدهد.
یکی از شناخته شده ترین علائم بارداری تاخیر در قاعدگی در بانوان است. فرد می تواند یک روز پس از عقب افتادن عادت ماهیانه این تست را انجام دهد. اما بهتر است این آزمایش ظرف یک هفته یا ده روز بعد از به تعویق افتادن عادت ماهیانه انجام شود تا نتیجه قابل اطمینان تری ارائه دهد. توصیه می شود که این تست بیبی چک صبح انجام شود.
آزمایش تیروئید
غده تیروئید در پایین گردن قسمت جلویی قرار دارد. این غده بر روی مواردی از جمله متابولیسم بدن، رشد و وزن فرد تاثیر می گذارد. این غده همچنین بر عملکرد اندام های مهم بدن از جمله قلب، مغز، کبد و …. تاثیر می گذارد ،در نتیجه عملکرد سالم این غده بسیار مهم می باشد . آزمایش تیروئید، یکی از بخش های آزمایش چکاپ کامل است.
این آزمایش برای جلوگیری از ابتلای به بیماری های مربوط به تیروئید الزامی است. آزمایش تیروئید جهت بررسی اختلالات غده تیروئید شامل هیپوتیروئیدی، هیپرتیروئیدی، گواتر، ندول تیروئیدی و … استفاده میشود. این آزمایش میزان هورمون تحریککنندهی تیروئید و هورمونهای تیروئیدی در خون را اندازهگیری میکند. TSH، T3وT4 از جمله فاکتورهای مهم هستند که در این آزمایش بررسی می شوند،هر یک از این فاکتورها یک مقدار مشخص دارند و میزان متعادل و مناسب آن ها نشان دهنده سلامت تیروئید است.
اما اگر هر کدام از این فاکتور ها از میزان استاندارد و مشخص بالاتر یا پایین باشند نشان دهنده اختلال در عملکرد غده تیروئید هستند. اگر میزان آن ها بالا تر از حد مشخص باشند فرد مبتلا به کم کاری تیروئید است و اگر میزان آن ها پایین تر از حد مشخص باشند نشان دهنده این است که فرد مبتلا به پرکاری تیروئید است.
هزینه چکاپ کامل بدن
یکی از مهم ترین مسائل برای افرادی که به آزمایشگاه ها مراجعه می نمایند و قصد انجام چکاپ کامل بدن را دارند، هزینه این آزمایش می باشد. هزینه این آزمایش اگر توسط بیمه شما پوشش داده شود، 70 درصد مبلغ را بیمار و 30 درصد را بیمه پرداخت میکند.
باید توجه داشت که متاسفانه بسیاری از افراد ، چکاپ را یک هزینه و حتی هدر دادن پول و وقت می دانند اما اگر واقف به فواید این آزمایش باشیم متوجه می شویم که مزایای این آزمایش می تواند بسیار بیشتر از هزینه آن باشد.
به عنوان مثال در بسیاری از بیماری ها تشخیص زودهنگام بیماری موجب میشود که از بسیاری از هزینههایی که برای درمان بیماریها در مراحل پیشرفته صرف میشوند پیشگیری شود.حتی جدا از جنبه مالی ، در صورتی که پس از انجام چکاپ متوجه شوید که به بیماری خاصی مبتلا نیستید و از سلامت جسمی خود اطمینان حاصل نمایید، با خیال آسوده تری و بدور از استرس و نگرانی احتمال مبتلا بودن به بیماری به زندگی روزمره خود ادامه می دهید.
قطعا هزینه انجام آزمایش چکاپ کامل تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند شهری که قصد انجام آزمایش در آن را دارید ، آزمایشگاه مورد نظر و حتی سن و جنسیت فرد است و می تواند با توجه به این عوامل قیمت های مختلفی را برای این آزمایش در نظر گرفت اما به صورت کلی می توان گفت که در حال حاضر هزینه چکاپ کامل بدن از حدود 400 هزار تومان تا حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان می باش
برای انجام آزمایش چکاپ کامل بدن چگون باید اقدام کنیم؟
برای چکاپ کامل بدن می توانید به سامانه https://doctoreto.com/ همگام با سایر مراکز علمی دنیا با بهره گیری از پزشکان متخصص و فوق تخصص، در زمینههای مختلف پزشکی و استفاده از مدرنترین تجهیزات پزشکی، به ارائه خدمات پیشرفته بالینی، چکاپ کامل بدن مردان و چکاپ کامل بدن زنان، مطابق با استاندارد های بین المللی می پردازد مراجعه کنید.
بیماران با رزرو کلینیکهای وابسته به این مجموعه می توانند با معاینه دوره ای تمام سیستمهای بدن، از میزان سلامت جسمانی خود، آگاهی کامل کسب نمایند. انجام این آزمایش، باعث می شود در صورت وجود اختلال احتمالی، به پیشگیری سریع آن اقدام ورزیده، از بروز عواقب آتی بیماری جلوگیری بعمل آید.